DR MANUSteril 5L ALKOHOLOWY PRODUKT DEZYNFEKUJĄCY DO RAK I POWIERZCHNI DOSTĘPNY WYSYLKA W 24H

  • Add feedback:
  • Code: 1112
  • Net Price: 161.79 zł 199.00 zł
DR MANUSteril

ALKOHOLOWY PRODUKT DEZYNFEKUJĄCY

 
  • Wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze 
  • Nie wymaga spłukiwania wodą
  • Łagodny dla skóry rąk
  • Nie pozostawia zapachu na dezynfekowanych powierzchniach

 

ZASTOSOWANIE
 

Produkt płynny na bazie alkoholi do higienicznej dezynfekcji rąk oraz dezynfekcji powierzchni mających jak i nie mających kontaktu z żywnością, w zakładach przemysłu rolno-spożywczego, kuchniach zbiorowego żywienia. Produkt stosowany do dezynfekcji powierzchni materiałów wyposażenia i mebli odpornych na działanie alkoholi w obiektach publicznych i przemysłowych.

 

DOZOWANIE
 

Gotowy do zastosowania

SPEKTRUM MIKROBIOLOGICZNE
 

  • Higieniczna dezynfekcja rąk wg. PN-EN 1500:2002
  • Działanie bakteriobójcze i grzybobójcze na powierzchniach wg. PN-13697:2002
DR MANUSteril

ALKOHOLOWY PRODUKT DEZYNFEKUJĄCY

 
  • Wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze 
  • Nie wymaga spłukiwania wodą
  • Łagodny dla skóry rąk
  • Nie pozostawia zapachu na dezynfekowanych powierzchniach

 

ZASTOSOWANIE
 

Produkt płynny na bazie alkoholi do higienicznej dezynfekcji rąk oraz dezynfekcji powierzchni mających jak i nie mających kontaktu z żywnością, w zakładach przemysłu rolno-spożywczego, kuchniach zbiorowego żywienia. Produkt stosowany do dezynfekcji powierzchni materiałów wyposażenia i mebli odpornych na działanie alkoholi w obiektach publicznych i przemysłowych.

 

DOZOWANIE
 

Gotowy do zastosowania

SPEKTRUM MIKROBIOLOGICZNE
 

  • Higieniczna dezynfekcja rąk wg. PN-EN 1500:2002
  • Działanie bakteriobójcze i grzybobójcze na powierzchniach wg. PN-13697:2002
  • ZASTOSOWANIE
    Produkt płynny na bazie alkoholi do higienicznej dezynfekcji rąk oraz dezynfekcji powierzchni mających jak i nie mających kontaktu z żywnością, w zakładach przemysłu rolno-spożywczego, kuchniach zbiorowego żywienia.
    Produkt stosowany do dezynfekcji powierzchni materiałów wyposażenia i mebli odpornych na działanie alkoholi w obiektach publicznych i przemysłowych.

  • SPOSÓB UŻYCIA

  • DEZYNFEKCJA RĄK
    Pobrać około 2 ml produktu, następnie wcierać w ręce przez około 30 sekund, czynność powtórzyć dwukrotnie.
    Pozostawić ręce do wyschnięcia. Nie wycierać rąk. Nie spłukiwać wodą.
    DEZYNFEKCJA PPOWIERZCHNI
    Spryskać powierzchnie, pozostawić na około 1 minutę.
    SPEKTRUM MIKROBIOLOGICZNE
    Higieniczna dezynfekcja rąk wg. PN-EN 1500:2002
    Działanie bakteriobójcze i grzybobójcze na powierzchniach wg. PN-13697:2002
    DZIAŁANIE BAKTERIOBÓJCZE
    DZIAŁANIE GRZYBOBÓJCZE
    Pseudomonas aeruginosa
    60%
    Candida albicans
    40%
    Staphylococcus aureus
    40%
    Aspergillus niger
    80%
    Escherichia coli
    40%
    Enterococcus hirae
    80%
    Według normy PN-EN 13697:2002
    (przy obciążeniu białkowym 0.03% , w czasie 5 min., temp. 20ºC).
    Według normy PN-EN 13697:2002
    (przy obciążeniu białkowym 0.03% , w czasie 15 min., temp. 20ºC).
    WAŻNE SKŁADNIKI
    Skład: witamina F, gliceryna <5%,
    substancja czynna: Propan-2-ol 40g/100g, Etanol 40 g/100g, Propan 1-ol 2g/100g.
    WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE
    Gęstość przy 20˚C, g/cm³: 0,87 ± 0.5 pH produktu (10g/l): 5.5 ± 0.5 Zdolność pianotwórcza: Niska Termin ważności: 36 mies. Temperatura zamarzania: < -40°C
    MAGAZYNOWANIE
    Magazynować z dala od niskich temperatur oraz bezpośrednich źródeł nasłonecznienia, w temperaturze: od 5 do 35˚C. Pojemniki muszą posiadać oryginalne zamknięcia i etykiety. Pojemniki z produktem chronić przed dostępem osób nieupoważnionych.