DR MANUSteril 5L ALKOHOLOWY PRODUKT DEZYNFEKUJĄCY DO RAK I POWIERZCHNI DOSTĘPNY WYSYLKA W 24H
- Add feedback:
- Code: 1112
-
- Net Price: 161.79 zł 199.00 zł
ALKOHOLOWY PRODUKT DEZYNFEKUJĄCY
- Wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze
- Nie wymaga spłukiwania wodą
- Łagodny dla skóry rąk
-
Nie pozostawia zapachu na dezynfekowanych powierzchniach
ZASTOSOWANIE
Produkt płynny na bazie alkoholi do higienicznej dezynfekcji rąk oraz dezynfekcji powierzchni mających jak i nie mających kontaktu z żywnością, w zakładach przemysłu rolno-spożywczego, kuchniach zbiorowego żywienia. Produkt stosowany do dezynfekcji powierzchni materiałów wyposażenia i mebli odpornych na działanie alkoholi w obiektach publicznych i przemysłowych.
DOZOWANIE
Gotowy do zastosowania
SPEKTRUM MIKROBIOLOGICZNE
- Higieniczna dezynfekcja rąk wg. PN-EN 1500:2002
- Działanie bakteriobójcze i grzybobójcze na powierzchniach wg. PN-13697:2002
ALKOHOLOWY PRODUKT DEZYNFEKUJĄCY
- Wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze
- Nie wymaga spłukiwania wodą
- Łagodny dla skóry rąk
-
Nie pozostawia zapachu na dezynfekowanych powierzchniach
ZASTOSOWANIE
Produkt płynny na bazie alkoholi do higienicznej dezynfekcji rąk oraz dezynfekcji powierzchni mających jak i nie mających kontaktu z żywnością, w zakładach przemysłu rolno-spożywczego, kuchniach zbiorowego żywienia. Produkt stosowany do dezynfekcji powierzchni materiałów wyposażenia i mebli odpornych na działanie alkoholi w obiektach publicznych i przemysłowych.
DOZOWANIE
Gotowy do zastosowania
SPEKTRUM MIKROBIOLOGICZNE
- Higieniczna dezynfekcja rąk wg. PN-EN 1500:2002
- Działanie bakteriobójcze i grzybobójcze na powierzchniach wg. PN-13697:2002
- ZASTOSOWANIE
Produkt płynny na bazie alkoholi do higienicznej dezynfekcji rąk oraz dezynfekcji powierzchni mających jak i nie mających kontaktu z żywnością, w zakładach przemysłu rolno-spożywczego, kuchniach zbiorowego żywienia.
Produkt stosowany do dezynfekcji powierzchni materiałów wyposażenia i mebli odpornych na działanie alkoholi w obiektach publicznych i przemysłowych.
SPOSÓB UŻYCIA
DEZYNFEKCJA RĄK
Pobrać około 2 ml produktu, następnie wcierać w ręce przez około 30 sekund, czynność powtórzyć dwukrotnie.
Pozostawić ręce do wyschnięcia. Nie wycierać rąk. Nie spłukiwać wodą.
DEZYNFEKCJA PPOWIERZCHNI
Spryskać powierzchnie, pozostawić na około 1 minutę.
SPEKTRUM MIKROBIOLOGICZNE
Higieniczna dezynfekcja rąk wg. PN-EN 1500:2002
Działanie bakteriobójcze i grzybobójcze na powierzchniach wg. PN-13697:2002
DZIAŁANIE BAKTERIOBÓJCZE
DZIAŁANIE GRZYBOBÓJCZE
Pseudomonas aeruginosa
60%
Candida albicans
40%
Staphylococcus aureus
40%
Aspergillus niger
80%
Escherichia coli
40%
Enterococcus hirae
80%
Według normy PN-EN 13697:2002
(przy obciążeniu białkowym 0.03% , w czasie 5 min., temp. 20ºC).
Według normy PN-EN 13697:2002
(przy obciążeniu białkowym 0.03% , w czasie 15 min., temp. 20ºC).
WAŻNE SKŁADNIKI
Skład: witamina F, gliceryna <5%,
substancja czynna: Propan-2-ol 40g/100g, Etanol 40 g/100g, Propan 1-ol 2g/100g.
WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE
Gęstość przy 20˚C, g/cm³: 0,87 ± 0.5 pH produktu (10g/l): 5.5 ± 0.5 Zdolność pianotwórcza: Niska Termin ważności: 36 mies. Temperatura zamarzania: < -40°C
MAGAZYNOWANIE
Magazynować z dala od niskich temperatur oraz bezpośrednich źródeł nasłonecznienia, w temperaturze: od 5 do 35˚C. Pojemniki muszą posiadać oryginalne zamknięcia i etykiety. Pojemniki z produktem chronić przed dostępem osób nieupoważnionych.